Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

новини

 

 

Дата: від до Скинути
25 Липня, 2024 р., 10:28
До позачергового засідання Загальних зборів Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України, яке відбулось напередодні, 24 липня, в онлайн-форматі долучились понад пів сотні представників органів місцевого самоврядування – голови громад, їх заступники, працівники фінпідрозділів міських, селищних та сільських рад. Долучився до обговорення і Виконавчий директор Асоціації Міст України Олександр Слобожан.
24 Липня, 2024 р., 10:44
   На сьогоднішній день гостро стоїть питання виникнення значної кількості пожеж, що виникають внаслідок спалювання сухої природної рослинності, стерні, соломи, післяжнивних залишків.  Головною причиною їх виникнення є людська недбалість та недотримання елементарних правил протипожежної безпеки. Громадяни, незважаючи на заборони, щороку спалюють на полях та городах стерню або солому після збирання врожаю. І мало хто замислюється про те, що безконтрольне випалювання стерні може призвести до пожежі на сусідніх земельних ділянках або в лісосмугах, вогонь може перекинутися на розташовані поруч житлові і господарські будівлі, сади. Адже для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого маленького недопалку чи сірника.  Окрім безпосередньої загрози людському здоров’ю, спалювання післяжнивних залишків призводить до цілої низки небезпек. При спалюванні стерні на полях виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки, що веде, в свою чергу до порушення законодавства і знищення диких рослин та тварин. Саме із спалювання стерні на полях починається більшість пожеж. Аналогічним чином, існує загроза лісових пожеж і загоряння житлових будинків.        Наголошуємо, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення: випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від дев’ятисот до однієї тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
22 Липня, 2024 р., 14:46
За даними Центру громадського здоров’я, у 2023 році на території України зафіксовано 759 випадків захворювання на гострий гепатит В. Таким чином, у порівнянні з 2022 роком захворюваність на гострий гепатит В зросла на 45, 96%.
15 Липня, 2024 р., 11:26
    Упродовж І півріччя 2024 року Волочиською окружною прокуратурою у взаємодії та координації з іншими правоохоронними органами вживались організаційно-практичні заходи, спрямовані на протидію злочинності в умовах реалізації вимог Закону України «Про прокуратуру» та положень Кримінального процесуального кодексу України, захист конституційних прав і свобод громадян від злочинних посягань, представництво інтересів громадян та держави в суді.
09 Липня, 2024 р., 14:44
        У зв’язку із запровадженням особливого режиму захисту рослин на території Слобожанської селишної ради Чугуївського району Харківської області та з огляду на звернення Національного агенства з безпеки харчових продуктів Республіки Молдова від 28.06.2024 № 13-3298 щодо поширення в південних районах Республіка Молдова, розташованих поблизу Болградського району Одеської області, перелітної сарани (Locusta migratoria),  звертаємо Вашу увагу на те, що відповідно до статті 5 Закону Україн «Про захист рослин»  під час проведення обстежень сільськогосподарських та інших угідь  необхідно звертати максимальну увагу на розвиток і поширення особливо небезпечних шкідливих організмів, зокрема сарани перелітної (Locusta migratoria). 
08 Липня, 2024 р., 10:10
За ініціативи прокурорів Волочиської окружної прокуратури слідчим суддею прийняті рішення про перерахунок на потреби Збройних Сил України близько 170 тис. грн. коштів, які були внесені підозрюваними в якості застави.
04 Липня, 2024 р., 10:58
      Шановна громадо! На привеликий жаль війна триває, тому кожна повітряна тривога – це великий ризик!
27 Червня, 2024 р., 16:22
           З метою забезпечення моніторингу виконання Національної стратегії, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р., № 366-р «Про схвалення Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року», просимо Вас, шановні жителі громади, пройти опитування щодо рівня задоволеності доступом до мобільного та фіксованого інтернету на території громади.     Пройти опитування можна за посиланням:  
27 Червня, 2024 р., 11:08
Хмельницьке регіональне відділення Асоціації міст України провело зустріч з представниками територіальних громад  Хмельниччини з питань реформування старшої школи. На семінар «Реформа старшої школи. Формування ефективної освітньої мережі» зібралися понад пів сотні представників профільних підрозділів органів місцевого самоврядування Хмельниччини.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь