Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Прийміть у родину дитину та подаруйте їй щастя!!!

Дата: 01.04.2024 13:01
Кількість переглядів: 126

 Фото без опису

 

На жаль, не всі діти виховуються в сім’ях, не всі знають що таке затишок рідної домівки, тепло маминих рук, надійне татове плече - це є життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Діти, які втратили батьків, або їхні батьки в силу різних обставин не можуть виконувати свої обов’язки, потребують родинного тепла і виховання.  Ці діти живуть в закладах інституційного догляду (інтернатах). Це негативно впливає на їхній розвиток і соціалізацію.

     Форми влаштування дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування у сім’ю; усиновлення; опіка/піклування; прийомна сім’я ( ПС); дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ).

  • Дитячий будинок сімейного типу (далі ДБСТ) – це сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, яка не перебуває у шлюбі, які беруть на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Загальна кількість дітей у ДБСТ не може перевищувати 10 осіб, враховуючи рідних.

  • Прийомна сім’я (далі ПС) – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

-  Усиновлення – є найкращою із усіх можливих на сьогодні форм сімейного влаштування дитини, тобто прийняття її у сім’ю на правах рідної дочки чи рідного сина. Дитина може бути усиновлена з будь-якої форми влаштування: опіки, прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, інтернатного закладу, якщо вона перебуває на обліку як дитина, котра підлягає усиновленню.

Особи, які виявили бажання стати батьками-вихователями/прийомними батьками, МАЮТЬ ПРОЙТИ НАВЧАННЯ ЗА СПЕЦІАЛЬНОЮ ПРОГРАМОЮ, організоване обласними центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

Прийомні батьки/батьки-вихователі отримують від держави допомогу на утримання дитини у розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку.

Також прийомні батьки/батьки-вихователі отримують оплату за свою працю по вихованню дітей у вигляді грошового забезпечення, яке встановлюється на рівні 1 прожиткового мінімуму для працездатної особи на кожну дитину-вихованця.

     Ми віримо, що у нашій Війтовецькій територіальній громаді є чуйні та щирі люди, яким доля дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування не байдужа. Якщо маєте бажання створити прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу чи усиновити дитину звертайтесь до відділу «Служба у справах дітей» Війтовецької селищної ради. Дітям необхідно дати шанс жити повноцінним життям!!!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь