Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Тримаємо фронт: на Хмельниччині спостерігається позитивна динаміка реєстрації волонтерів - фізичних осіб

Дата: 27.07.2023 14:06
Кількість переглядів: 46

Фото без описуНа сьогодні у Хмельницькій області до Реєстр волонтерів включено 179 фізичних осіб - благодійників. При тому що станом на 1 січня 2022 року було зареєстровано 26, а у лютому поточного року - 120 благодійників відповідно.

З метою забезпечення контролю за оподаткуванням благодійної допомоги, отриманої благодійниками - фізичними особами на їх банківські рахунки на цілі, визначені розділом IV Податкового кодексу, в органах Державної податкової служби здійснюється облік волонтерів. Слід зазначити, що включення до Реєстру волонтерів здійснюється за заявницьким принципом протягом одного робочого дня. Датою включення фізичної особи - благодійника до Реєстру є дата внесення відповідного запису до Реєстру.

Як зазначають в управлінні податкових сервісів Головного управління ДПС у Хмельницькій області - волонтер це фізична особа - благодійник (громадянин України або іноземець чи особа без громадянства, яка перебуває в Україні на законних підставах), яка досягла вісімнадцятирічного віку, провадить волонтерську діяльність на добровільній та безоплатній основі, внесена до Реєстру волонтерів, згідно з Податковим кодексом України (далі - Кодекс) та Законом, надає благодійну допомогу на користь осіб, визначених розділом IV Податкового кодексу.

«Громадянам можна подавати заяву про включення до Реєстру і в електронній формі, яка розміщена на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/data/material/000/006/58768/Forms_servis_fiz.htm . Подати таку заяву можна засобами Електронного кабінету або засобами комунікацій. Позитивна динаміка показує активну участь волонтерів Хмельниччини заради покращення соціального та економічного розвитку, якості життя в цілому. Адже, як свідчить практика, волонтери - це люди, які беруть на себе вирішення найбільш нагальних проблем держави та надають допомогу тим, хто її потребує, особливо під час війни» - зазначає начальник управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Хмельницькій області Лариса Вдовиченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь