Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

ВОЛОЧИСЬКА ОКРУЖНА ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ

Дата: 07.07.2022 12:47
Кількість переглядів: 635

За вчинення крадіжки в умовах воєнного стану реальний термін

покарання

 

24.02.2022 у зв’язку із військовою агресією Російської Федерації проти України Указом Президента України №64/2022 введено воєнний стан.

03.03.2022 в Кримінальний кодекс України внесено ряд змін, серед яких доповнено зміст ч. 4 ст. 185 КК України та посилено відповідальність за вчинення крадіжки в умовах воєнного або надзвичайного стану.

За процесуального керівництва прокурорів Волочиської окружної прокуратури завершено досудове розслідування 5 кримінальних проваджень за фактом вчинення крадіжок в умовах воєнного стану.

До прикладу, в квітні поточного року житель Волочиської ОТГ, який був раніше судимий за умисний корисливий злочин, на шлях виправлення не став звільнившись з місць позбавлення волі вчинив новий умисний злочин.

Так, порушник проходячи прилеглою територією одного із житлових багатоквартирних будинків, що знаходяться в м. Волочиськ, під час воєнного стану в нього виник злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна.

Реалізовуючи свій попередній злочинний намір, спрямований на таємне викрадення майна, переслідуючи корисливі мотиви, з метою наживи та протиправного заволодіння чужим майном, переконавшись, що за його діями ніхто не спостерігає, непомітно для інших осіб, шляхом вільного доступу, зайшов через відчинені двері в середину під’їзду, звідки таємно викрав майно одного із мешканців будинку, тим самим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 185 КК України, а саме таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена в умовах воєнного стану.

За належного здійснення прокурорами Волочиської окружної прокуратури підтримання державного обвинувачення в суді, обвинуваченого визнано винним в інкримінованому йому злочині та призначено реальне покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Прокурор Волочиської

окружної прокуратури                                                Дмитро МАЛИНЕЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь