Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Відкрито пам'ятник великому Кобзарю

Дата: 09.03.2022 17:52
Кількість переглядів: 950

Фото без описуНе зважаючи на 14-й день нашої героїчної боротьби, що наближає нашу Перемогу над агресором – Російською Федерацією, яка зазіхнула на свободу нашого великого народу та незалежність нашої величної держави України, сьогодні, у День народження великого Кобзаря, відбулася символічна подія. У центрі громади, біля адміністративного приміщення Війтовецької селищної ради, відкрито пам‘ятник просвітителю, громадському діячеві, патріоту українського народу Тарасу Григоровичу Шевченку. Автори цього пам‘ятника – львівські скульптори – Юрчук Леонід Станіславович (виходець із с. Купіль) та Посікіра Микола Михайлович. 
Ініціатором встановлення пам’ятника виступив Війтовецький селищний голова Ігор Степанюк. Сама скульптура Шевченка виготовлена за кошти приватних підприємців, фермерів громади – сім’ї Бабичів, Володимира Павенського, Ольги Вітко, Леоніда Фриза, Володимира Свистуна, Ігоря Степанюка, підприємства «Волочиськ Агро». Допомогла у транспортуванні скульптури Ольга Сьоміна. Технічну підтримку у встановленні пам’ятника надав Леонід  Байда. Підніжжя пам’ятника встановлено за кошти Війтовецької селищної ради. Дякуємо усім за сприяння у встановленні пам’ятника великому Кобзарю!
Цей пам’ятник великому поету Тарасу Шевченку стане символом незалежності, свободи нашого народу,  а ця подія, без перебільшення, є історичною, – наголосив селищний голова. Селищний голова відзначив, що Тарас Шевченко – із когорти особистостей, які приходять у життя навічно. Від його народження минуло 208 років, а він був і залишається потрібним кожному поколінню всього українського народу. Особливо потрібними та актуальними є його слова у сьогоденні! Саме такими рядками звертаємось до російських загарбників, яким ніколи не здолати Україну!
«І на оновленій землі
Врага не буде, супостата,
А буде син і буде мати,
І будуть люде на землі…»

А ці рядки великого Кобзаря були та є закликом до боротьби усіх нас проти агресора: 
«Свою Україну любіть. 
Любіть її… 
Во врем’я люте. 
В останню тяжкую минуту 
За неї Господа моліть»
«– Борітеся – поборете, 
Вам Бог помагає! 
За вас правда, за вас сила 
І воля святая!...»

Воістину велику справу зроблено ініціаторами та творцями пам’ятника, до якого приходитимуть покоління, вшановуючи пам’ять великого сина нашого народу. Так, Тарас Шевченко був, є і буде сином Української землі. І від нині і навіки його образ оселився в ошатному селищі Війтівці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь