Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

«Хмельницькгаз Збут»: борги населення перевищили пів мільярда гривень

Дата: 22.12.2021 15:05
Кількість переглядів: 549

Побутові клієнти ТОВ «Хмельницькгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», наразі винні за спожите блакитне паливо 533 млн грн. Лише за останній місяць ця сума зросла на 76 млн, попри фіксовану ціну на енергоресурс.

Невчасно або неповністю сплачують за газ понад 70% споживачів. Найбільші суми за газ боргують жителі Хмельницького, Кам’янця-Подільського, Красилова та Старокостянтинова.

Хоча під час опалювального сезону заборгованість краян завжди зростає, адже значно збільшується споживання енергоресурсу для обігріву домівок, однак систематичні неплатежі вимивають обігові кошти компанії, які необхідні для стабільного надання послуг з газопостачання.

До того ж борги призводять і до збільшення дефіциту бюджету, адже держава недоотримує належні суми податку на додану вартість, що включені до ціни блакитного палива.

Задля розв'язання проблеми газовики систематично комунікують з несумлінними споживачами: телефонують до них, надсилають Viber-повідомлення та листи з проханням розрахуватися за надані послуги. У разі ігнорування діалогу – на безвідповідальних клієнтів очікують судові позови.

Варто зауважити, що примусове стягнення боргів покладе на плечі відповідачів додаткові витрати. Зокрема, крім прострочених зобов’язань, доведеться сплатити судовий збір (2270 грн, а від січня 2022 року – 2480 грн), а також 3% річних та інфляційних втрат.

Втім, у «Хмельницькгаз Збуті» як соціально відповідальній компанії завжди йдуть назустріч вразливим категоріям населення. Зокрема, договір реструктуризації допомагає розрахуватися з боргами не одним платежем, а кількома частинами зазвичай протягом 2-6 місяців.

Аби за доброю традицією українців зустріти Новий рік без боргів, сплатити за спожите блакитне паливо необхідно до 25 грудня. Комфортно й безпечно зробити це, не виходячи з дому під час пандемії, допоможуть онлайн сервіси компанії:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь