Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

На Волочищині судитимуть жителя Хмельницької області за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Дата: 25.11.2021 13:03
Кількість переглядів: 1034

За процесуального керівництва Волочиської окружної  прокуратури СВ відділу поліції №2 Хмельницького районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області завершено досудове розслідування за фактом завідомо неправдивого повідомлення про підготовку вибуху.

Так, досудовим розслідуванням встановлено 05.10.2021 о 16 год. 43 хв., житель Хмельницької області, перебуваючи на території Війтовецької ОТГ Хмельницького району Хмельницької області, діючи умисно, повторно, використовуючи належний йому мобільний телефон, достовірно знаючи, що поширювана ним інформація є неправдивою, розуміючи, що таке повідомлення породить паніку та страх серед населення та порушить громадську безпеку, здійснив, телефонний дзвінок до оператора лінії «102» управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області та повідомив диспетчеру завідомо неправдиву інформацію, про підготовку вибуху через замінування м. Волочиськ, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, що призвело до безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб для перевірки зазначеного повідомлення.

Того ж дня, правопорушника було затримано з підстав, передбачених ст.208 КПК України та обрано йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Разом із тим, встановлено, що вказана особа уже відбувала покарання за аналогічне кримінальне правопорушення у вигляді 3 років 1 місця позбавлення волі, проте на шлях виправлення не стала, та звільнившись з місць позбавлення волі знову вчинила злочин проти громадської безпеки.

За вказаних обставин дії зловмисника було кваліфіковано за ч. 2 ст. 259 КК України, а саме як завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей та іншими тяжкими наслідками, вчиненому повторно, а обвинувальний акт скеровано на розгляд до Волочиського районного суду.

 

Довідково: санкція ч. 2 ст. 259 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прокурор Волочиської

окружної прокуратури       Володимир ГРИЧАНЮК

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь