Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Про утримання в належному стані територій

Дата: 19.04.2021 15:01
Кількість переглядів: 1381

 

Фото без описуВідповідно до пунктів 4.4.,7.3.20. «Правил благоустрою на території Війтовецької селищної ради» затверджених рішенням п’ятої (позачергової) сесії селищної ради від 15 березня 2016 року № 9-5/2016 підприємства, установи, організації та фізичні особи-підприємці у сфері благоустрою території селищної ради зобов’язанні:

- Утримувати в належному стані території, які перебувають у їх власності або користуванні, а також здійснювати прибирання на території по периметру на відстані 25 метрів від об’єкту (паркан, стіна будівлі, гаражний кооператив, стіна малої архітектурної форми тощо).

-  Утримувати в належному стані закріплені за ними на умовах договору з балансоутримувачем об’єкти благоустрою (їх частини).

-  Встановити біля будівель, малих архітектурних форм, в яких здійснюється господарська діяльність, урни для сміття. 

- Укладати договори на вивіз твердих та рідких побутових відходів з спеціалізованими підпримємствами.

- Виконувати інші обов’язки у сфері благоустрою, передбачені Законом України “Про благоустрій населених пунктів”, Правилами, рішеннями виконавчого комітету, іншими нормативно-правовими актами в сфері благоустрою.

Підприємствам, установам, організаціям всіх форм власності забороняється:

- Викидати на території  селищної  ради, у річки, водойми, канави,  колодязі підземних комунікацій сміття, побутові, виробничі відходи, нечистоти, а також  засипати колодязі підземних інженерних мереж брудом, сміттям, побутовими та виробничими відходами.

- Зливати на території населених пунктів громади, побутові та виробничі відходи, нафтопродукти, неочищені води, після миття дворових територій, автотранспорту.

- Мити транспортні засоби та інше біля водойм та в інших місцях, якщо це може призвести до забруднення об’єктів благоустрою населеного пункту та довкілля.

Невиконання або порушення передбачених Правилами благоустрою вимог та обов’язків вважається порушенням цих Правил.

       Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення  «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн) і на посадових осіб, громадян — суб’єктів підприємницької діяльності — від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

За порушення Правил благоустрою будуть складатись протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 

Виконавчий комітет Війтовецької селищної ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь