Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Волочиське районне лабораторне відділення ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» інформує

Дата: 14.01.2021 14:52
Кількість переглядів: 419

Фото без описуКоронавірус.  Що таке ПЛР-тест?

     У Волочиському районі станом на 14.01.2021р. від початку пандемії зареєстровано 2549 лабораторно підтверджених випадків коронавірусної інфекції, з них 117 дітей віком від 0 до 17 років.  Інтенсивний показник захворюваності на 100 тис. населення складає 5011,2.

     Коронавірус - це гостра респіраторна інфекція, яка викликається коронавірусом  COVID-19. Симптоми захворювання з початку проявляються, як при звичайному ГРЗ : загальна слабкість, підвищення температури тіла, але й може бути пониження, озноб, кашель, закладеність у носі, утруднене дихання, втрата нюху та смаку. Можуть бути блювота, діарея, біль у животі, ломота у мязах. Небезпека полягає у тому, що коронавіруси викликають ускладнення у вигляді важких пневмоній буквально з третього дня  захворювання. Виявити коронавірусну інфекцію в організмі людини або імунітет до неї наразі допомагають чотири види тестів.

Це ПЛР-діагностика (метод полімеразно- ланцюгової реакції), ІФА-тести (імуноферментний аналіз) на антитіла, експрес-тести на антитіла та експрес-тести на антиген. 

Найпопулярнішим способом підтвердити наявність інфекції є ПЛР-тест. Для такої діагностики беруть мазок з носа і горла. У результаті дослідження буде вказано, виявлено чи не виявлено РНК вірусу SARS-CoV-2, який спричиняє коронавірусну хворобу.

Саме він упродовж епідемії є єдиною офіційною підставою встановлювати діагноз COVID-19 в Україні та вважається найнадійнішим.

Робити цей тест можна у будь-який день у період прояву симптомів, а також при підозрі на безсимптомний перебіг хвороби.

Рішення щодо того, який конкретно тест на COVID-19 потрібно робити людині, ухвалюють на підставі різних факторів. Основні з них - це наявність характерних симптомів та тісний контакт із підтвердженим хворим.

   За 2 години до відбору матеріалу необхідно утриматися від прийому їжі, вживання напоїв, використання спрею для порожнини рота, паління. За 6 годин до обстеження утриматися від вживання лікувальних засобів для зрошення ротоглотки.

  Тому звертаємося до мешканців міста та району! Не зволікайте своїм здоровям, вчасно звертайтеся по медичну допомогу та відбору матеріалу для дослідження на COVID-19 . Біоматеріал щоденно доставляється у вірусологічну лабораторію ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗУ». Результати досліджень видаються протягом доби від моменту доставки матеріалу.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь