Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Волочиське бюро правової допомоги інформує

Дата: 19.11.2019 12:58
Кількість переглядів: 487

Результат пошуку зображень за запитом "фото штрафи для водіїв за перевезення дітей без автокрісел"Президент України Володимир Зеленський 15 листопада підписав закон, який вводить штрафи для водіїв за перевезення дітей без автокрісел, який Верховна Рада ухвалила 29 жовтня.

 

Закон доповнює статтю 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) новими частинами, згідно з якими за порушення правил перевезення дітей на водія накладається штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 грн. Повторне таке правопорушення упродовж року каратиметься штрафом у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 грн.

 

Обов’язок розглядати справи про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення дітей покладаються на поліцію, зазначила прес-служба президента.

 

У повідомленні зазначається, що законодавство дотепер не передбачало норми, яка би встановлювала відповідальність за порушення правил перевезення дітей.

 

Нагадаємо, що у підпунктах «б-г» пункту 21.11 Правил дорожнього руху визначено, що забороняється перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; дітей до 16-річного віку в кузові будь-якого вантажного автомобіля; організовані групи дітей у темну пору доби.

 

За додатковою інформацією та консультаціями просимо звертатись до  Волочиського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою:                                м. Волочиськ, вул. Лисенка, 8-А, тел. (03845) 4-02-82

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь