Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

НА ВОЛОЧИЩИНІ КІР НЕ ВЩУХАЄ!

Дата: 08.05.2019 11:32
Кількість переглядів: 1005

    Фото без опису У квітні поточного року за медичною допомогою до працівників  Волочиської лікарні звернулося 40 осіб, яким було встановлено діагноз - кір. Переважна кількість хворих - це доросле населення. Серед них є вчителі, працівники косметичних салонів , харчової промисловості та інші.

     Вірус кору - надзвичайно заразний, він швидко передається від хворої людини до здорової повітряно - краплинним шляхом (при чханні, кашлі або розмові хворого). Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до 2-х годин після того, як хвора людина залишила приміщення. По медичну допомогу звертаються переважно тоді, коли вже є на тілі висипання, що дає більшому розповсюдженню захворювання. Кір має серйозні ускладнення. Захворювання може призвести до пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку - енцефаліту, а також до інвалідності та смерті.

     Усі діти та дорослі, які не робити щеплення, під загрозою. На сьогодні існує високий ризик захворювання на кір серед дітей, які не отримали щеплення. Підлітки та дорослі, які раніше не хворіли на кір і не робили щеплення, також залишаються вразливими до захворювання.

     Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання - вакцинація. Щеплення проти кору проводять уже понад 50 років, і за ці роки вакцини зарекомендували себе як безпечний та ефективний спосіб профілактики. Саме завдяки вакцинації вдалося знизити захворюваність на кір у десятки разів. Щонайменше в п’яти регіонах світу кір має бути повністю викоренений до 2020 року - таку стратегічну мету проголосила ВООЗ. Переважна кількість європейців мають усі щеплення КПК за календарем. Проблемними залишаються ті країни, де рівень охоплення щепленнями недостатній. На жаль серед цих країн й Україна.

     Вакцинація формує специфічний імунітет, внаслідок чого організм людини стає нечутливим до захворювання. Згідно з календарем в Україні, у 12 місяців проводять перше щеплення від кору, а у 6 років - планову ревакцинацію. Ці дві дози вакцини забезпечують захист організму від кору. Вакцина проти кору входить до складу комбінованої трикомпонентної вакцини КПК ( для профілактики кору, епідемічного паротиту і краснухи). Якщо не вакцинована дитина заразиться і перехворіє на кір, у неї, певна річ, сформується природний імунітет проти цього захворювання. Але не варто чекати, коли у дитини буде сформований імунітет після перенесеного захворювання.

     Із 1000 людей, які заразилися кором, один помирає, один захворіває на енцефаліт, а 50-т отримують важкі ускладнення, від яких страждають усе життя. Варто пам’ятати, що вакцинація є законним правом кожного з нас на захист від кору - захворювання, яке може призвести до ускладнень або смерті.

              Бережіть здоровя дітей та оточуючих вас людей.

    


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь