Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

У Війтовецькій ОТГ відзначили День працівників культури та майстрів народного мистецтва

Дата: 12.11.2018 10:59
Кількість переглядів: 752

Українська культура, одна з небагатьох, яка змогла вистояти під могутнім натиском чужих агресивних впливів, зберегти свою самобутність, первозданну чистоту і незамуленість.

Саме тому, щорічно, 9 листопада, починаючи з 2014 року, в Україні відзначається Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва, який був заснований з метою відзначити вагомий внесок працівників культури і любителів у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність.

Примножують скарбницю культури нашої  неньки-України і працівники галузі Війтовецької ОТГ. Адже з моменту створення  громади культура  тут завирувала новим життям. Створено нові вокальні колективи, народний аматорський хор «Перлина Поділля», від виступів якого перехоплює подих, а також духовий оркестр, без котрого не обходиться жодне свято в громаді. А керівництво, в свою чергу, не жаліє коштів для того, щоб заклади культури та сценічні костюми мали належний вигляд.

Відтак, 8 листопада, в переддень Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, в залі Війтовецького будинку культури зібрались теперішні та колишні працівники закладів культури, аматори народного мистецтва, бібліотекарі.

Зі словами найщиріших привітань з нагоди професійного свята до присутніх звернувся Війтовецький селищний голова І.Г. Степанюк. «Ваша професія - особлива, адже ви покликані дарувати радість душі, наповнювати високими і світлими почуттями, вчити розуміти прекрасне. Завдячуючи вам, ми вчимося любити рідний край, пісню і танець рідного народу, що, у свою чергу, сповнює нас високими патріотичними почуттями.», - зазначив у своєму виступі голова. Ігор Григорович побажав всім міцного здоров'я, добра, благаполуччя, щедрих творчих ужинків, натхнення, та людської вдячності за нелегку, але таку потрібну людям працю. Окрім привітань Степанюк І.Г. вручив грамоти та премії кращим працівникам та аматорам галузі культури.

Привітали присутніх і керівник громадської приймальні народного депутата України С. Лабазюка Ряба В.С., заступник-начальник відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Воробйова О.О.  та директор Писарівської ДМШ Блаженець В.Л..

Свої чудові номери протягом усієї концертної програми дарували педогогічний колектив, учні Писарівської ДМШ, а також самі винуватці свята.

Фото без опису

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь