Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Новації в застосуванні РРО

Дата: 30.07.2018 16:32
Кількість переглядів: 694

Волочиське відділення Красилівської ОДПІ інформує:

З 02.07.2018 р. відповідно до постанови № 472 розпочато експериментальний проект, під час якого вивчатиметься можливість застосування новітніх моделей програмних та/або програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій (далі — новітня модель комплексу), як РРО.

 Цей інноваційний проект передбачає вивчення та дослідження новітніх моделей програмно-технічних засобів для здійснення розрахункових операцій, зокрема розробка та впровадження інноваційної системи  e-Receipt (електронний чек) та дозволить: найперше – це застосовувати платниками податків для реєстрації розрахункових операцій пристроїв широкого вжитку, таких як персональні компютери, планшети ,смартфони; значно спростити процедуру реєстрації - он-лайн реєстрація; скоротити витрати на придбання та обслуговування пристроїв ,що здійснюють реєстрацію розрахункових операцій. Учасники пілотного проекту можуть подавати до Мінфіну та ДФС пропозиції щодо функціонування новітніх моделей.

Новітні моделі комплексу стануть альтернативою традиційним касовим апаратам. Основними перевагами інноваційної системи є:

- гнучкість - може бути встановлена та підтримуватиметься будь-яким пристроєм (персональні комп’ютери, планшети, смартфони);

-безкоштовність - всі кейси системи будуть безкоштовними для її користувачів та не потребуватимуть абонентської плати за користування;

-доступність - працюватиме цілодобово, кожен день, у вихідні та святкові дні;

-інформативність - міститиме значний масив інформації, що забезпечуватиме потреби її користувачів;

-простота - користування системою не потребуватиме спеціальних знань та підготовки її користувачів;

-інтегрованість - можливість інтегруватися з іншими системами ДФС та бухгалтерськими програмами;

-захищеність - відповідатиме вимогам захисту інформації;

-автоматизація - не передбачає подання та обробки паперових документів;

-економія часу - мінімальна затрата часу на процес фіскалізації.

Система передбачатиме програмне забезпечення для платника (продавця), покупця та ДФС, а також буде інтегрована з Електронним кабінетом. Традиційні РРО друкують лише паперові чеки та потребують наявності друкуючого пристрою та відповідних витратних матеріалів.

Нова система спрощує цей процес, оскільки передбачає виключно он-лайн реєстрацію через Електронний кабінет та он-лайн передачу (отримання) даних. Система дозволяє виключити послуги інформаційних еквайєрів, якими передаються дані РРО, що коштує платникам мінімум 200 грн щомісяця для кожного РРО.

При застосуванні нових моделей РРО платники заощаджують кошти, які витрачаються на придбання традиційних касових апаратів, вартість яких є досить високою - від 4 тис. до 20 тис грн.

Фіскальний чек громадяни можуть перевірити у відкритій частині Електронного кабінету. Це дає змогу покупцю у разі необхідності захисту його прав як споживача скористатися електронним чеком та пред’явити його.

Система працюватиме безперебійно. Це забезпечуватиметься двома незалежними центрами обробки даних, які будуть територіально віддалені один від одного. У разі збоїв якогось із дата-центрів здійснюватиметься автоматичне переключення на інший.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь