Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Святкувала Писарівка

Дата: 11.07.2018 12:36
Кількість переглядів: 766

Вже багато років поспіль с. Писарівка збирає  людей на подвійне свято – День села та фольклорне свято Івана Купала. Не став винятком і цей рік. Тому ще від обіду 7 липня біля Писарівського будинку культури було людно. Для гостей, які прибули з усього району, працював ярмарок, представники благодійного фонду Сергія Лабазюка  «Ми поруч»  смажили ковбаски, місцеві підприємці встановили столи та частували всіх бажаючих, а для дітей працювали атракціони.

Спочатку у приміщенні будинку культури відбувся святковий концерт до Дня села. Свою творчість присутнім дарували учасники художньої самодіяльності Писарівського та Війтовецького будинків культури, хор «Перлина Поділля», духовий оркестр, а також вчителі та вихованці Писарівської ДМШ.

Привітав земляків зі святом староста села Петро Білий:

- Найкращі вітання з найбільш давнім дохристиянським святом — Івана Купала та релігійним — Різдвом святого Івана Хрестителя. Хай магічний купальський вогонь надасть всім нам сили духу в починаннях добрих справ. Нехай принесе успіх, удачу, наповнить теплом, затишком та достатком, - звернувся до односельчан Петро Михайлович.

Привітати писарівчан зі святом та вручити цінні подарунки приїхали і Війтовецький селищний голова Ігор Степанюк, голова Волочиської районної державної адміністрації Володимир Сергійчук, голова Волочиської районної ради Сергій Пазюк, народний депутат України Сергій Лабазюк, а також представники Радикальної партії Олега Ляшка.

Після закінчення концерту усі присутні згуртувалися на галявині біля ставка де відбувалися показові бої воїнів Середньовіччя зі Збаразького замку. Потім розпочалось чарівне купальське дійство «На калину роса впала – в нас на вулиці Купала». Діти прикрашали Марену, водили хороводи навколо неї, співали пісень, дівчата пускали віночки на воду та разом з хлопцями стрибали через купальську ватру.

А далі відбулася святкова дискотека, яка тривала до самого ранку.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь