Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Волочиський міжрайонний відділ Державної установи «Хмельницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» попереджає

Дата: 19.06.2018 13:57
Кількість переглядів: 684

Image result for ???????? ???????°?????? ?? ?????????? ?·?°???????·?° ?±?°?????µ??????Пам’ятка!

Купання в річці чи озері в спекотний літній день – що може бути краще? Але за хвилини задоволення можна заплатити надто дорого, адже спілкування з природою практично завжди пов’язане зпевною  небезпекою.

 Наслідки поганої екології    

           Сьогодні купання в багатьох водоймах заборонене через погану екологію. У недозволених для купання місцях можна наткнутись на гори залишеного відпочивальниками сміття, плями від бензину на місцях паркування автівок (найчастіше – безпосередньо біля самої водойми). Таке ставлення до природи призводить до катастрофічного погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації і поширення інфекцій. 

            У забруднених місцях можуть виникати алергія, хімічний опік; кишкові інфекції (дизентерія, сальмонельоз, черевний тиф, а в рідкісних випадках – холера і вірусний гепатит А).

Бактерії.

         Холера і дизентерія, розлади травлення, шкірні та інші захворювання захворювання – всі ці захворювання можна отримати через воду. От тому й не можна її ковтати під час купання, а після обов’язково прийняти душ.

Захворювання, що особливо часто передаються при купанні у водоймах, - лістеріоз, лептоспіроз і контактні дерматити. При заковтуванні води, забрудненої стічними водами і фекаліями, можна отримати цілий букет кишкових інфекцій та гельмінтів (глистів).

Лістеріоз – інфекція, яку викликає бактерія Listeria monocytogenes. Вона характеризується ураженням лімфоїдної тканини і нервової системи, розвитком специфічних утворів в органах - в основному в печінці.

Лептоспіроз відзначається симптомами загальної інтоксикації, ураженням нирок і нервової системи. При складних випадках може виникнути жовтяниця, геморагічний синдром, гостра ниркова недостатність і менінгіт.      

           Купання є корисним для здоров’я, але лише у спеціально відведених для цього місцях і з дотриманням усіх правил! Якщо збираєтесь купатися у непротічній водоймі, стежте, щоб на ній не було водоплавних птахів. Незайвим буде дізнатись, що відбувається вгору за течією річки, чи не скидають туди відходи промислового виробництва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь