Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

"Ніхто не забутий, ніщо не забуте!"

Дата: 11.05.2018 10:30
Кількість переглядів: 1152

9 травня в смт. Війтівці біля Братської могили радянських воїнів відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Відзначення 73-річниці Дня перемоги розпочалось з урочистої ходи до Братської могили.

В заході взяли участь селищний голова І.Г. Степанюк, працівники виконавчого комітету Війтовецької селищної ради, священик Церкви Преображення Господнього отець Володимир Пилипчук, онуки загиблого  солдата Радянської Армії Білецького Йосипа Івановича – Собецькі Анатолій та Сергій із Житомирщини, учасники АТО, учні школи, жителі та гості.                                                                   

«Ніхто не забутий.

На полі ніхто не згорів:

Солдатські портрети

На вишитих крилах пливуть…» – такими словами із твору Б. Олійника продовжився мітинг-реквієм біля Братської могили.

Ведучі  урочистого мітингу хвилюючими словами доносили до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах  світової війни. Ми у вічному боргу перед тими хто віддав своє життя в боротьбі за Перемогу, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях за рідну землю.

Під час свого виступу селищний голова Степанюк І.Г.  наголосив: -«Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті. Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятники. Та найголовніший меморіал – людська пам’ять, яку нащадки несуть у вічність у своїх серцях». Ігор Григорович подякував усім військовослужбовцям, правоохоронцям, добровольцям, усім небайдужим громадянам, які і сьогодні стали на захист миру, суверенітету та територіальної цілісності нашої держави.

У ході урочистого мітингу отець Володимир відправив панахиду за загиблими воїнами у тій страшній війні, а учасники художньої самодіяльності Війтовецького БК та учні своїми виступами передали глибоку шану та повагу захисникам, які ціною власного життя стояли на захисті нашого майбутнього як в роки Другої світової війни, так і сьогодні, під час неоголошеної війни на сході нашої країни.

У серці кожного з нас жива пам’ять про мільйони мужніх і незламних українців, про їхню жертовність в ім’я свого народу та рідної землі. Ця пам'ять - непідвладна часу, вона вічна. В наших душах і серцях сьогодні - гордість і радість наполовину зі святою скорботою. Бо дуже велика ціна перемоги…

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь