Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Становлення і організація діяльності органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад – тема практикуму у Хмельницькому РВ АМУ

Дата: 12.10.2017 10:25
Кількість переглядів: 1035

10 жовтня у Хмельницькому регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства на тему «Становлення і організація діяльності органів місцевого самоврядування об’єднаних територіальних громад». Захід проведено в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

На заході вивчали як повинні функціонувати органи місцевого самоврядування в об’єднаних територіальних громадах, особливості та нюанси роботи, які потрібно враховувати при формуванні органів місцевої влади після проведення перших виборів.

Серед учасників практикуму – голови та представники сільських, селищних і міських рад, де призначені перші вибори на 29 жовтня цього року, а також представники громад, які планують у найближчий час ініціювати і провести об’єднання.

Модератором засідання практикуму із застосування законодавства виступив Ігор Степанюк, голова Війтовецької селищної об’єднаної територіальної громади. Він детально розповів про утворення Війтовецької ОТГ, формування виконкому та депутатського корпусу об’єднаної територіальної громади. Після цього він зупинився на нюансах побудови апарату Війтовецької ОТГ та його структурі. Жваве обговорення викликало кожне питання, яке озвучувалося присутніми, зокрема про реорганізацію сільських рад, функціонування до завершення бюджетного року після проведення виборів. Модератор також поділився і досвідом створення центру надання адміністративних послуг, який на даний момент є не просто самоокупним, а ще й прибутковим.

Під час практикуму відбувалися дискусіїі про порядки підпорядкування, Державне казначейство, про освіту, про надання соціальних послуг тощо. На завершення Ігор Степанюк надав перелік практичних порад щодо формування структури органів місцевого самоврядування в об’єднаній громаді, зокрема, про непопулярні, але потрібні рішення про укрупнення старостинських округів, створення методичної служби тощо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь