Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Реальна міра покарання — прокурори домоглись покарання для чоловіка за домашнє насильство над бабусею та нанесення легких тілесних ушкоджень пенсіонеру

Дата: 18.06.2024 10:47
Кількість переглядів: 52

Реальна міра покарання — прокурори домоглись покарання для чоловіка за домашнє насильство над бабусею та нанесення легких тілесних ушкоджень пенсіонеру

За публічного обвинувачення Волочиської окружної прокуратури Хмельницької області суд визнав винним 24-річного чоловіка в домашньому насильстві стосовно власної бабусі (ст. 126-1 КК України) та у нанесенні легких тілесних ушкоджень незнайомцю похилого віку (ч.1 ст. 125 КК України).

Встановлено, що чоловік, котрого неодноразово притягували до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, систематично погрожував літній жінці фізичною розправою, ображав і принижував її, здійснюючи психологічний і моральний тиск, вимагав кошти на свої потреби, жив за її рахунок.

На звернення жінки до правоохоронців і чергове притягнення до адміністративної відповідальності (ч. 2 ст. 173-2 КУпАП) житель Волочиська не реагував.

Крім того, достовірно знаючи, що справа відносно нього вже перебуває на розгляді в суді, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, безпричинно наніс легкі тілесні ушкодження пенсіонеру.

За результатами розгляду обвинувальних актів зловмисника визнано винним у вчиненні домашнього насильства та нанесенню легких тілесних ушкоджень, кривдника засуджено до 1 року обмеження волі.

Наразі триває час на апеляційне оскарження вироку.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

Прокурор

Волочиської окружної прокуратури                                                                    Альона ДЖУР

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь