Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

Волочиське бюро правової допомоги інформує

Дата: 15.12.2020 15:52
Кількість переглядів: 307

Що робити, коли виплачувати кредит в повному обсязі не під силу.

 

Через пандемію коронавірусу COVID-19 багато громадян опинилися на порозі фінансової кризи. Запроваджений в країні карантин - захід вимушений, але через нього хтось                           змушений працювати дистанційно, що, у свою чергу, нерідко призводить до зменшення                      заробітної плати, а хтось навіть втратив роботу. Водночас у багатьох громадян є кредитні      зобов’зання, та виплачувати кредити боржникам тепер набагато складніше чи взагалі не під силу.

До працівників безоплатної правової допомоги звертаються громадяни з питанням про                                  реструктуризацію боргу перед банком. Нерідко буває так, що клієнти звертаються до установ банків із запитанням про можливість реструктуризації, проте відповіді не отримують. 

За словами однієї клієнтки, вона в грудні 2018 року вона придбала за кредитні кошти побутову техніку. Оплату на картку вносила частинами, але наразі ситуація склалася так, що вона не може в повному обсязі сплачувати борг.

Один з варіантів в такій ситуації - реструктуризація боргу. Це зміна умов кредитного договору з метою зменшити щомісячний платіж. Найпопулярніший спосіб реструктуризації - пролонгація. Це, звичайно, полегшить навантаження на бюджет боржника. Банк може зменшити регулярний платіж за рахунок тільки тіла кредиту. Та треба розуміти, що реструктуризація продовжує строк кредитування, клієнт буде довше платити відсотки. При цьому детально умови треба узгоджувати з банком.

Якщо обирати між «не платити взагалі» і реструктуризацією, то, безумовно, краще обрати другий варіант. Це дозволить зберегти позитивну кредитну історію, що вкрай важливо для тих, хто планує кредитуватися в майбутньому. У сучасному світі, коли позичальник звертається до кредитора, той відразу ж звертається до кредитної історії. Якщо вона «погана», можлива відмова в кредиті.                   Навпаки, якщо історія хороша, то умови видачі, ймовірно, будуть кращими. Тому хороша                  кредитна історія - це важливо.

Зменшити регулярний платіж можна і за рахунок скорочення процентної ставки. Але на такий     спосіб реструктуризації банки йдуть вкрай неохоче.

Для реструктуризації боргу до установи банку потрібно подати комплект документів, до якого входить: паспорт, ідентифікаційний код, заява про реструктуризацію боргу. За умови подання                  документів поштою надсилати їх слід рекомендованим листом.

За матеріалами Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області

 

За додатковою інформацією та консультаціями звертайтесь до  Волочиського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: м. Волочиськ, вул. Лисенка, 8-А,                               тел. (03845) 4-02-82

 

Детальніше читайте за посиланнями: https://denzadnem.com.ua/khmelnychchyna/70494?fbclid=IwAR25a4dLpBZkkYvj-xq7NCjXlJaXUwGI04LxeO-j_xi7t_AvN1vvOF0CD70

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь