Війтовецька територіальна громада

Хмельницька область, Хмельницький район

новини

Дата: від до Скинути
02 Червня, 2020 р., 10:02
    Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області протягом січня–квітня 2020 року провели моніторинг 110 процедур закупівель товарів, робіт та послуг загальною вартістю 204 млн грн.
01 Червня, 2020 р., 19:19
На території України продовжують діяти карантинні заходи. У зв’язку із цим нам не вдалося провести традиційне свято дитинства. Але обділити своєю увагою діток, які плідно попрацювали протягом навчального року ми не змогли. Тому зранку вирушили до навчальних закладів нашої громади задля того, аби  відзначити учнів, які стали призерами районних та обласних олімпіад, конкурсу МАН України, спортивних та інших районних і обласних конкурсів, змагань та вручити їм щорічні одноразові премії. Селищний голова Ігор Степанюк привітав учнів та педагогів із завершенням самого «надзвичайного» навчального року та побажав учням гарного відпочинку, аби у новому навчальному році досягти ще вищих результатів.
29 Травня, 2020 р., 19:08
В умовах швидкого поширення коронавірусної хвороби в Україні, питання безпечних умов праці і належного захисту медичних працівників, а також працівників установ та організацій, що забезпечують життєдіяльність нашої громади є вкрай важливим. Війтовецька селищна рада, з початку оголошення пандемії, за кошти місцевого бюджету придбала чимало засобів захисту для медиків та працівників інших установ. Але дуже приємно, що у такий складний час, громада не залишається сам на сам із своїми проблемами. Існують благодійники, які завжди готові прийти на допомогу. Сьогодні Війтовецька селищна рада отримала 2 тисячі медичних масок для потреб громади, які надало ТОВ «САН-ЕНЕРДЖИ УКРАЇНА» http://sunenergyua.com.ua/ на чолі з керівником Андрієм КМІТОЮ. Захисні маски вже передано працівникам Війтовецького пункту швидкої допомоги, медичним працівникам Війтовецької АЗПСМ, рятувальникам 26-го державниого пожежно-рятувальниого поста у смт. Війтівці, працівникам поштового відділення. Щиро дякуємо ТОВ «САН-ЕНЕРДЖИ УКРАЇНА» та його керівнику за турботу про наше здоров’я!
21 Травня, 2020 р., 16:33
Вітаю з чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури – з Днем вишиванки! Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Бажаю укріплення української ідентичності заради процвітання нашої громади та країни.
20 Травня, 2020 р., 08:52
Недоліки у господарюванні Красилівської центральної районної
20 Травня, 2020 р., 08:46
Асоціація міст України просила Уряд прийняти рішення про відновлення роботи непродовольчих ринків та направляла відповідний лист Прем’єр-міністру. 14 травня на позачерговому засіданні Уряд ухвалив зміни до постанови № 211 від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», які дозволять відновити роботу непродовольчих ринків.
20 Травня, 2020 р., 08:43
Де?нь Євро?пи — свято, що відзначається 5 травня Радою Європи та 9 травня Європейським Союзом, а також офіційно в Україні щорічно у третю суботу травня з 2003 року.
20 Травня, 2020 р., 08:38
  У неділю, 17 травня 2020 року, в Україні відзначали День пам’яті жертв політичних репресій.    День пам’яті жертв політичних репресій відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року, щорічно у третю неділю травня, з метою належного вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології.    Кількість жертв політичних репресій в Україні не піддається підрахунку – це неймовірні цифри. Деякі фахівці вважають, що за період від початку 1920-х і до кінця 1980-х років, тобто за час правління більшовицько-комуністичного режиму, в Україні було заарештовано майже півтора мільйона осіб (із них понад 50% українці). Величезну кількість із них було розстріляно, всі інші пройшли тюрми, заслання, вислання (майже 3 мільйони українців), каторгу, табори, примусово побували в психіатричних закладах.    Терор і репресії вразили майже всі верстви українського населення: науковців, політиків, військових, священиків, представників культури, селянство. Особливо тяжкою і болісною спадщиною минулого стали масові репресії, які чинилися сталінським режимом та його прибічниками в Україні у 1930-х роках. Приміром, в Україні в 1937–1938 роках було засуджено 198 918 осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. Решту було відправлено до в`язниць і таборів.  Упродовж десятків років радянська влада ретельно приховувала сліди своїх злочинів: на місцях поховань зводилися режимні об’єкти КДБ, землю заливали бетоном, місцевість розрівнювали бульдозерами й висаджували дерева.      В Україні з’явився сервіс пошуку інформації про репресованих у 1917-1991 роках.    Один із трагічних символів тієї доби є київська Биківня – у Биківнянському лісі розташоване найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій. Тут був об’єкт спеціального призначення НКВС, де наприкінці 1930-х – у 1940-х роках відбувалися масові захоронення розстріляних та закатованих. Однією з найкривавіших стала ніч у Києві 19 травня 1938 року, коли у в’язницях НКВС було розстріляно 563 людини. Трагедія Биківні стоїть в одному ряді із такими злочинами, як Аушвіц, Бухенвальд, Дахау, Бабин Яр та Катинський розстріл. На сьогодні вже встановлено імена понад 19 тисяч розстріляних громадян з Биківнянського поховання жертв сталінських репресій.   Традиційно в День пам’яті жертв політичних репресій по всій країні відбувається покладання квітів до пам’ятних знаків, а також проходять жалобні віче і церемонії.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи задоволені Ви роботою сайту?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь